Zseniális: a kaszkadőr Szájernek és a jachtos Szijjártónak is üzent a Dumaszínház újévi köszöntőjében – videó

Megosztás

Tökéletesen összefoglalták a 2020-as év visszásságait mind járványügyi, mind politikai szempontból. Az alkotás alig néhány percben elmond mindent, amire igencsak oda kellett (volna) figyelnünk a tavalyi esztendőben. Valószínű, hogy a kormánymédia ezt nem fogja leadni semmilyen csatornán, vagy oldalon.

Az egész NER lényegét sikerült egy rövid videóban megragadnia a Dumaszínháznak. A társulat újévi köszöntőjében mindenkit kiosztanak, pontosabban “köszönik a 2020-as évet azoknak, akik nélkül ez nem jöhetett volna létre”: a kaszkadőr Szájer Józsefnek, kerékpáros Karácsony úrnak, az “egész Kambodzsát lefertőző, de a jachton is dolgozó Szijjártó úrnak”, nem utolsó sorban pedig az “elvált, de férfiszemmel is gusztusos, mindannyiunk megtakarítását kezelő Mészáros Lőrincnek” – és persze Müller Cecíliának, a “kaspós doktornőnek” is.

Jó volt látni, hogy a legnagyobb bajban is határozottan irányították az életemet. Itt voltam nyakig a szarban, de önök a vállamra álltak, hogy lássák, merre kell menni.

A Dumaszínház ezúton is köszöni, hogy “vállalták helyettem az utazás kockázatát, időt és pénzemet nem kímélve”, és azt is, hogy végre tisztázódott, hogy az apa férfi, az anya pedig nő. “Ha otthon vita lenne, ki a főnök, most már mindig ott lesz a Magyar Közlöny”.

De nem lőjük le az összes poént, íme a videó (bónusz piás jeltolmáccsal):

Hvg.hu

Kapcsolódó cikkek